torsdag den 25. august 2011

Flere opskrifter med tomat...

Tomattærte

Den smager fantastisk - og er bestemt ikke ringere dagen efter. Fik af en eller anden grund ikke taget et foto. Følger på et senere tidspunkt...

Mørdejsbund
  • 1 dl fuldkornshvedemel.
  • 2 dl hvedemel.
  • 1 tsk salt.
  • 100 g smør.
  • 2 spsk vand.
Fyld
  • 3 store løg i tynde både.
  • 4 store tomater.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 3 æg
  • 1bæger hytteost.
  • Fetaost
  • 2 dl mælk.
  • Timian
  • Salt og peber.

Bunden samles og lægges ca. 1 time i køleskab.
Rulles ud og lægges i tærtefad. Forbages 5 til 10 min. i ovn ved 200 grader.

Løg skæres i tynde både og steges let gyldne i olie. Lægges  i bunden af tærten. Ovenpå lægges tomater i skiver. Her ovenpå fetaost i tern. Man kan med fordel anvende typen der ligger i krydderolie, da den tilfører mere smag.
Æg piskes sammen med hytteost, mælk, timian, salt og peber. Æggeblandingen hældes over tærten. Bages ved 200 grader i ca. ½ time. Til overfladen er gylden.

Serveres med grøn salat.

Bon Appetit!