fredag den 17. februar 2012

Fastelavnsboller...

For nogle dage siden bagte jeg fastelavnsboller. Det var mildest talt en "katastrofe" og mine børn syntes, at de var 'klamme'. Nu prøver jeg så påny med en opskrift fra gode gamle 'Frøken Jensen's kogebog'...


Ingredienser
  • 250 g mel.
  • 1 tsk kardemomme.
  • 1 spsk sukker.
  • 150 g smør eller margarine.
  • 1½ dl mælk.
  • 25 g gær.
  • 1 æg.
  • marcipan.
  • glasur.
Mel, sukker, kardemomme blandes og fedtstoffet smuldres heri. Gæren røres ud i den lunkne mælk og ægget tilsættes. Blandingen hældes i melet og dejen slås sammen i et fad. Stilles til hævning et lund sted i 20 minutter.

Dejen trilles ud og deles i ca. 12 mindre stykker. Trilles til boller der hver i sær lukkes om et stykke marcipan.

Pensles med mælk eller fløde. Bages ca. 15 - 20 minutter  ved 200 grader.
Når bollerne er afkølede pyntes de med glasur.

De var goe'...