fredag den 25. maj 2012

Rissalat...

Bud på et velsmagende og utraditionelt tilbehør til grillmaden. De sorte ris dyrkes i Podalen og er meget aromatiske i duft og smag. Passer til alle former for kød eller som en ren vegetarisk ret.

200 g sorte fuldkornsris
50 g majskerner.
50 g grønne bønner.
1 rød chili
Saften fra 1 citron.
1 fed hvidløg.
Friske krydderurter (basilikum, dild, mynte, oregano).
Salt.
Olivenolie, mængde efter smag.

Risene koges efter anvisning (ca. 45 minutter). Bønner koges i letsaltet vand i ca. 2 minutter og drænes. Hvidløg presses.
De kogte ris blandes med hvidløg, majs, bønner, salt og citronsaft. Chili renses og skærres i fine tern. Krydderurter hakkes groft og mixes med risene. Til sidst vendes risene med en god olivenolie.