onsdag den 28. december 2011

Vildttærte...

Tærtedej:
3½ dl mel.
100 g blødt smør eller margarine.
1 æggeblomme.
1 spsk olivenolie.
3 spsk. koldt vand.

Fyld:
3-4 fed hvidløg (efter smag).
3 spsk olivenolie
400 g fars (okse, lam, hjort, elg).
4 spsk konc. tomatpuré.
1 tsk timian.
salt og friskkværnet peber.

cherrytomater.
Små brocollibuketter.
200 g fetaost i tern.

Æggemasse:
4 store æg.
1½ dl fløde (kaffefløde og mælk kan også bruges)
2 dl creme fraishe.
Frisk eller 2 - 3 tsk. tørret basilikum.
Salt og peber.

Den udrullede tærtedej lægges i en smurt dyb springform. Forbages ca. 5 min. ved 200 g.
Kødfyldet lægges i bunden. Ovenpå denne lægges halverede cherrytomater, brokollibuketter og feta i tern. Til sidst hældes æggemassen over.
Bages ca. 30-40 min. ved 200 g.
Afkøles ca. 20 min. inden den tages ud af springformen (Er den for varm og blød falder den fra hinanden!).

Serveres med grøn salat, oliven og et godt glas vin.